傭人之國



東方日報圖片


明報圖片


路透社圖片

傭人之國已經係恭維說話,佢地邊有資格做工人?一班廢柴。
另,一直鏡頭都係影住同一方向,好想有明珠台個矇面魔術師嚟踢爆左面車身發生乜事。

「換了另一個國家,即使有這等綁劫,車上的人質,一個也不必送命。」 – 陶傑

傭人之國” 有 2 則迴響

  1. 補返句,此處的「傭人之國」確無全菲律賓人都係嚟香港家庭幫工o既狹義意思,我知唔係。菲律賓人俾我o既感覺一般都係好友善,經常自然果隻笑,但只係呢d場合唔應該咁笑啫,失儀。

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / 變更 )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / 變更 )

Facebook照片

You are commenting using your Facebook account. Log Out / 變更 )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / 變更 )

連結到 %s