17聖誕紅日花蓮假期



圖又係抄人,好多link教玩,未去過。

難得今年係1年班,考試提早咗,可以聖誕飛,已經冇力兼好懶寫嘢,應該冇遊記,可能冇行程添,純粹自己紀錄。

離機場15分鐘車程,又係有大有細,係咪要包車?一日8小時約3200台幣,咁慳返唔使自駕~


第一日都係市內南濱公園松園別館七星潭果啲:


第二日BOOK咗9點船鯨世界觀鯨,好似話95%以上睇到~不過低B的我BOOK完接送先睇到GOOGLE MAP,步行12分鐘就到。(雞髀仔叫我唔好再講低能、弱智白痴、黐線,唯有喺度講)

應該UBER call到車~


兩個零鐘後就去新光豐休閒農場5點關門。睇吓有冇力去埋:

花蓮東大門國際觀光夜市
地址: 花蓮縣花蓮市中山路50號


第三日應該包車一日遊太魯國國家公園,第四日閃~

廣告

17聖誕紅日花蓮假期” 有 1 則迴響

  1. 實在太懶寫遊記…

    但花蓮的人情味很重,最記得於兆豐農場走時,由於地點偏遠,打算等公車,但員工很好,主動載我們返市區並介紹兼打點好餐廳叫我們進去。想付油費他一定不接受,想請他食飯他又沒有時間。

    遇到的人都很友善,希望各人平安,不受震害。

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

w

連結到 %s