用家評論

Smartbike Nexgim Zwift



香港官網:https://www.nexgim.hk/

其實冇乜好講,Nexgim係全球最掋玩可簡單connectZwift嘅smartbike,性價比高,完。

保養一年,假如每日踩20分鐘就係4亳1分鐘,掋玩。


其他smartbikes起跳價近兩萬。

Well, 開箱同安裝可以睇呢度:
https://static.qiteck.net/unboxing-setup.html


我低低哋無視殘體字就以為底座螺絲有問題,其實OK的,兩條6角匙唔同SIZE。

香港說明書可以喺呢度dl:
https://nexgim-welcome.mystrikingly.com/

Zwift 官網:
https://www.zwift.com/

反正都不是重點,重點係簡單connect Zwift,對單車零認識嘅人都可以喺app search就掂,價錢比起單買一個pro pro哋嘅trainer都平。咁,如果你踩開靚車同街,應該會覺得佢比較單薄唔受力,但算靜同設計密封唔會kick腳,著住睡袍都可以隨便踩,啱我呢啲懶換衫嘅肥婆。
https://weareready.sg/blogs/news/zwift-connection-guide-for-airrun-treadmill-and-nexgim-smart-exercise-bike

同步感喺Gigasports試時一般,但返屋企玩FTP Test時又OK,可能習慣咗。加上個app會自動link車,按你體重計功率同阻力,對手又唔使控軚,所以可以玩住電話hea踩都仲得,然後你會被所有人超車,令你有mood追。頭先踩仲有加拿大選手畀like叫我ride on,都係幾得意嘅體驗。

另一發現係,對唔集中嘅小朋友有用,佢可以一路踩車一路上zoom class。

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s