Kangen Water X Lifefactory


下半段可見Lifefactory may not be the best choice for storing kangen water。

Lifefactory Glass Bottle
好,經過曹博士、中西醫打我不沉之後,我繼續相信ORP有用,ORP計我又淘咗,TEST完知道7點裝水,8點飲都冇曬用咁滯,咁係咪冇計拎還元水返公司呢?如有,用乜裝好啲?上網見玻璃樽 > 不鏽鋼保溫真空樽 > 膠。但enagic隻隻都係膠,玻璃又重又易爛,又俾我上網搵倒lifefactory,似乎安全,雖然一隻22OZ=650ml要賣3舊水,但嘥咁多錢買機,梗係唔應該怪呢少少啦。打去代理原來畢打行5樓bumps to babes齊貨。

8am ORP Glass
於是今朝手痕測試,7點玻璃樽水裝先,接近裝滿,水袋裝後,裝唔滿。大家都係擺喺同一個環保麻袋側「咩」fing住返公司。都係8點鐘test,玻璃樽成績有目共睹。(另,其實一出機係負爆標的,我個計+-1000mV。所以一定新鮮飲最好。)

8am ORP Plastic
水袋出嚟咁樣。

ORP Declining Rate of Kangen Water 9.5
因為到9:30枝水已飲曬,冇得test,我求其plot咗個graph可見分別有幾大。anyway,要再試。

2月26日
Glass VS Metal
重做,今日試全遮光金屬樽(斷估係鋁合金啩)同Lifefactory(透光)。7點兩枝裝滿,8點起度,每次倒少少出嚟,度完飲咗。

ORP below -1000
出乎意料,遮光金屬樽竟然keep倒under -1000。以為佢可能好快會升返,結果唔係,一直keep到11點飲曬前一啖先升穿-1000。係,唔應該用declining rate,應該用normalizing rate / normalization rate。

ORP Normalizing Rate of Kangen Water 9.5 Glass Vs Metal
咁,仍然應該重做,唔倒水出嚟,唔飲,一直試。

Advertisements

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s